Het verhaal van Orlando Zapata, dissident en bevrijder van Cuba

Artikelnummer: 9103B1518
Aantal: 1

Auteur: Jozien Dekker, uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Paperback, 1e druk 2013 | Nederlands | 251 pagina's | 9789089545589 | Afmeting: 21,2 x 14,4 x 2,4 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Dit boek gaat over de enorme gevolgen die het heeft als mensen elkaar het recht op een eigen mening willen ontnemen. Het bevat een verzameling aangrijpende verhalen van personen die echt hebben geleefd. In hun vasthoudendheid hebben zij na hun overlijden wegen gezocht om hun ervaringen alsnog over te dragen aan de mensheid. De rode draad in het boek wordt gevormd door het leven van Orlando, een dissident die vrij recent werkelijk in Cuba heeft geleefd. Orlando en zijn familie en vrienden worden geconfronteerd met een dictatuur die hun de mond snoert en die hun uiteindelijk het leven afneemt om de eenvoudige reden dat zij de gewone mensen hun zelfstandigheid willen teruggeven.
In het verhaal van Orlando zijn tevens de verhalen opgetekend van de onderdrukkers, gewone mensen die het vuile werk van het regime uitvoeren. Wat drijft dit regime en deze gewone mensen om gezinnen uit elkaar te rukken, te martelen en te moorden? Waarom is er al eeuwen geen plaats voor liefde en herhaalt de geschiedenis zich?
Het boek is als volgt tot stand gekomen: Orlando Zapata is enkele jaren geleden, op 23 februari 2010, gestorven, bekend als dissident in Cuba. De tekst is aan het medium Jozien Dekker doorgegeven via Orlando Zapata. Zij heeft de tekst ontvangen en uitgeschreven.
Het boek is spiritueel, met liefde en respect voor de medemens en neutraal doorgegeven. Stemmen uit Cuba geven een beeld van Cuba in alle lagen van de bevolking. Naar het einde toe wordt de boodschap zeer krachtig. Waar eerst de boodschap vooral Cuba betrof, wordt gaandeweg de wereldsituatie aangekaart. Wanneer ieder mens op zijn eigen niveau, in zijn eigen kleine wereld, echt het goede wil dan is vrede op heel de aarde mogelijk. Dit is wat Orlando Zapata met zijn boek door wil geven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »