Koken met thee - ontdek de vele culinaire toepassingen van thee

Artikelnummer: 9103B1758
Aantal: 1

Auteur: Frank van der Zande, uitgever: Karakter Uitgevers Bv
Hardcover, druk 2014 | Nederlands | 160 pagina's | 9789045205267 | 23,1 x 23 x 1,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Net als wijn kan ook thee tijdens de maaltijd de smaak van een specifiek gerecht verrassend versterken; niet alleen als begeleidende drank, maar juist door thee als ingrediënt te verwerken in een gerecht. Steeds vaker wordt thee als ingrediënt toegepast in gerechten of gebruikt bij de bereiding daarvan. Zo kun je een heerlijke marinade of saus maken op basis van thee, geeft stomen met thee een verrassend smakelijk effect en kun je thee zelfs als kruid gebruiken.

Frank van der Zande laat in zijn boek Koken met thee zien dat de diverse soorten thee – wit, groen, zwart, oolong of pu ehr thee – zeer geschikt zijn voor diverse toepassingen. Denk aan het roken van vlees of vis met een rookmengsel waaraan groene thee is toegevoegd, pocheren in een geurige lapsang souchong thee of het insmeren van een braadstuk met een rub van thee.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »