Leren musiceren - de didactiek van de instrumentale en vocale muziekles

Artikelnummer: 9103B1830
Aantal: 1

Auteur: T. de Vree, uitgever: Uitgeverij Damon Vof
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 173 pagina's | 9789055737864 | 23,8 x 16 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
"Stop maar, je maakt lawaai, geen muziek."
Dit boek richt zich op allen die op enige wijze betrokken zijn bij het instrumentale en vocale muziekonderwijs, in het bijzonder op muziekdocenten (in opleiding). Het voorziet in de dringende behoefte aan een algemene didactiek van instrumentale en vocale muziekonderwijs. Deze behoefte is juist op dit moment zo schrijnend voordoen binnen het muziekonderricht.
'Leren musiceren' wil in de vorm van een handboek een antwoord geven op deze vragen en moeilijkheden. Dit handboek heeft het karakter van een op de praktijk gerichte theorie: alle belangrijke aspecten van het muzikale onderwijsleerproces worden systematisch behandeld waarbij die behandeling steeds uitmondt in praktisch bruikbare adviezen.
Ben Cartens is werkzaam als directeur van 'Het Domein van kunst en cultuur' in Arnhem. Marleen Toebosch Toebosch doceerde blokfluit aan de muziekscholen te Tilburg, Eindhoven en Nijmegen en aan het Brabants Conservatoriun te Tilburg. Tom de Vree was vele jaren als docent, dirigent en staflid verbonden aan de toenmalige Rotterdamse Muziek- en Dansschool en vanaf 1972 tot aan zijn pensionering aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »