Hart zo groot als de wereld, een - leven met aandacht, wijsheid en mededogen

Artikelnummer: 9103B1973
Aantal: 1

Auteur: S. Salzberg, uitgever: Milinda Uitgevers B.V.
Paperback, druk 1999 | Nederlands | 240 pagina's | 9789056700300

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Met dit boek van één van Amerika's meest gewaardeerde boeddhistische leraren krijgt de lezer een bron van inspiratie in handen, en een vurige aanmoediging bij het gaan van een spiritueel gerichte levensweg. In korte hoofdstukjes, met verhalen en anecdotes uit 25 jaar studie en onderricht in boeddhistische meditatie, laat Sharon Salzberg zien hoe het geluk dat wij zoeken verborgen ligt in de mogelijkheid ons hart te open voor anderen. Deze openheid is tot veel meer in staat dan wij denken.

Door middel van meditatie en het beoefenen van liefdevolle vriendelijkheid (metta) kunnen we onze fundamentele verbondenheid ontdekken met anderen en met de ons omringende wereld. Dit besef werkt als een onuitputtelijke bron van kracht om alles waarmee het leven ons confronteert met wijsheid en mededogen tegemoet te treden.

Sharon Salzberg laat zien dat ons hart werkelijk zo groot als de wereld kan zijn.

"Mededogen verwijdert de zware vergrendeling, opent de deur naar de vrijheid, maakt het ineengekrompen hart zo groot als de wereld. Mededogen neemt de zware druk, de verlammende last weg van het hart, geeft vleugels aan hen die zich vastklampen aan de laaglanden van het zelf."

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »