Verlichting in de liefde

Artikelnummer: 9103B2411
Aantal: 1

Auteur: Paul Smit, uitgever: Samsara
Paperback, druk 2018 | Nederlands | 186 pagina's | 9789492995032 | 17,7 x 13,7 x 1,7 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat, met een leesvouwtje in de rug, en de eerste twee pagina's hebben een ezelsoortje. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De een is zo trouw als een hond en gelukkig met wat hij heeft. De ander is snel verveeld en wordt in no time verliefd. Weer anderen laten zich meer leiden door hun hypothalamus dan door hun prefrontale cortex. Wat is liefde eigenlijk?Da’s duidelijk: liefde is het mooiste dat er is. Maar soms ook het meest pijnlijke. Hoe werkt de liefde eigenlijk? Wat is verliefdheid? Wie vinden we aantrekkelijk? Is de mens van nature monogaam? Hoe komt het dat er zoveel relatieproblemen zijn en wat maakt dat we er vaak over piekeren? In het eerste deel van dit boek belicht Paul Smit de liefde zelf en vertelt hij hoe aspecten als verliefdheid, lust, relaties, seksuele selectie en onze voorkeuren voor partnerkeuze tot stand komen. In het tweede deel beschrijft hij het begrip ‘non-dualiteit’, een eeuwenoude filosofie uit India. Daar waar de liefde doorgaans gepaard gaat met angst, projecties, verwijten en teleurstelling, verwijst non-dualiteit naar bevrijding en onvoorwaardelijke liefde. En, aldus Paul Smit, ‘daar hoef je niets voor te doen!’ Verlichting heeft te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht. Zodra dit inzicht integreert in je dagelijks leven, lost een wereld van pijn op. Het leven en de liefde gaan gewoon door, maar dan vanuit innerlijke rust en ontspanning. ‘Paul zet in dit boek kraakhelder neer waarom liefde soms zo complex is en waarom soms zo simpel.’ Cabaretier Guido Weijers in het voorwoord

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »