Bedrijfskunde door de jaren heen

Artikelnummer: 9103B2982
Aantal: 1

Auteur: Uitgeverij H & G, uitgever: Uitgeverij H & G
| Nederlands | 208 pagina's | 9789082444001 | Afmeting: 24,1 x 17,1 x 1,4 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Vijftig jaar geleden stelde de toenmalige regering een commissie in met de opdracht zich te buigen over de vraag op welke wijze het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek met betrekking tot de problematiek van leiding in organisaties in Nederland zou moeten worden georganiseerd. In haar rapport stelde de commissie dat universiteiten geen managers konden afleveren en signaleerde een gat in de markt: praktische opleidingen voor (toekomstige) managers en leiders. Dit leidde onder meer tot de oprichting van het Instituut voor Bedrijfskundige Opleidingen (IBO).
Inmiddels is de naam van het instituut veranderd in IBO Business School, gevestigd in Leusden, en bij het verschijnen van dit boek bestaat dit instituut veertig jaar. Reden om aan docenten, directieleden en oud-studenten te vragen een artikel te schrijven over bedrijfskunde, of één van de bedrijfskundige velden.
In vijftien artikelen komen onderwerpen die aan de orde als: strategie, verandermanagement, leiderschap, digitale bedrijfskunde, financieel management, HRM, supply chain management en een terugblik over 40 jaar bedrijfskundig onderwijs in Nederland en de ontwikkelingen daarin. Het geheel geeft een aardig beeld over hoe bedrijfskunde zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en zich verder zal blijven ontwikkelen.
.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »