In de beste families - Wat Psychische Problemen Met Dierbaren Doen

Artikelnummer: 9104B0720
Aantal: 1

Auteur: P. Teunissen, uitgever: Atlas-Contact
Paperback, druk 2008 | Nederlands | 189 pagina's | 9789020409031 | 21 x 13,5 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Paul Teunissen In de beste families. Een zoektocht in dertien verhalen naar wat het betekent om dierbaren te zien lijden aan een psychische ziekte
Greetje was een wandelaar geworden. Haar pad was vier parketstroken breed en liep vlak langs de eettafel, waaraan Frans zijn brood at. Hij was eraan gewend geraakt, zoals een stratenmaker zich verzoent met het voorbijrazende verkeer. Dit dwangmatige bewegen was iets van het laatste jaar. Voor die tijd waren er de angsten.

Hoe verandert een liefde als je partner dementeert? Wat gebeurt er met je als je overgevoelige dochter zich zelfdestructief gaat gedragen? Kan een kind zijn depressieve moeder gelukkig maken? Deze en andere vragen liggen ten grondslag aan de dertien aangrijpende, waargebeurde verhalen van In de beste families. We maken kennis met de 14-jarige boerenzoon Bart wiens vader zich de nieuwe Messias waant. Met een jonge vrouw die zich staande probeert te houden na de psychose van haar partner. Met de 57-jarige Frans die zijn echtgenote ziet aftakelen. Met een perfect gezin dat uiteenvalt door het manische gedrag van de oudste zoon.
In een trefzekere stijl vol mededogen en humor kruipt Paul Teunissen in de huid van mensen die hun dierbaren zien lijden aan ziektes als dementie, depressie, schizofrenie en borderline.

Paul Teunissen schreef voor Trouw en De Groene Amsterdammer en publiceerde Extreme overlast. Portretten van op drift geraakte levens.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »