Winnen zonder strijd

Artikelnummer: 9104B1879
Aantal: 1

Auteur: Sun Tzu, uitgever: Gottmer Uitgevers Groep B.V.
Paperback, 2e druk april 1993 | Nederlands | 182 pagina's | 9789069632155 | 16 x 11 x 2 cm

Tweedehands: Goed
In goede, nette staat, met een ezelsoortje op een puntje van de kaft. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In de afgelopen vijftig jaar is deze oude Chinese tekst hét handboek geworden voor mensen die zoeken naar een andere benadering van strijd en conflict - in een oorlog, in de zakenwereld of gewoon in het dagelijks leven. Als een generaal zijn doel bepaalt, een bestuurskamer wordt belegerd of onze buren zich gaan bemoeien met het wijkbestemmingsplan om de laatste bomen te beschermen, is het heel goed mogelijk dat zij zich als eigentijdse krijgers wenden tot de inzichten van Sun Tzu. Zij zijn blijkbaar de overtuiging toegedaan dat deze eeuwenoude wijsheid ook vandaag de dag nog van grote waarde is. Maar hoe kunnen we deze Chinese tekst op een authentieke en zuivere manier in ons leven toepassen? Hoe kan ze ons leren op een effectievere wijze om te gaan met strijd? Dat zijn de vragen die in dit boek centraal staan.
Winnen zonder strijd begint met de erkenning dat strijd een wezenlijk onderdeel is van het menselijk bestaan. Strijd zit in ons en omringt ons. Met de juiste vaardigheden kunnen we in sommige situaties een conflict uit de weg gaan, maar in andere situaties is het noodzakelijk de strijd aan te gaan.
Het bijzondere van deze derde editie is, dat de Denma-vertaalgroep erin is geslaagd de onopgesmukte kwaliteit van de tekst te bewaren, waardoor ze het moment laten herleven waarop Sun Tzu´s tekst voor het eerst uit de mondelinge overlevering tevoorschijn kwam. Om dat te bereiken hebben zij de vertaling als het ware uit steen gehouwen en geen verfraaiingen aangebracht. Het resultaat houdt het midden tussen proza en poëzie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »