In Steen Geschreven - leven en sterven van VOC-dienaren op de kust van Coromandel in India

Artikelnummer: 9104P1034
Aantal: 1

Auteur: Marion Peters, uitgever: Stichting Historisch Onderzoek in Woord en Beeld
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 283 pagina's | 9789076314952 | 29 x 24 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In de zeventiende en achtiende eeuw bezat de Oost-Indische Compagnie (VOC) langs de hele kust van India een groot aantal handelsvestigingen. Nog steeds zijn daar als stille getuigen vele imposante graven, fortjes, kanonnen en gedenkstenen van terug te vinden.
In steen geschreven speelt zich af op de Indiase oostkust, voorheen de Kust van Coromandel genoemd. De aanzet voor het boek vormde de vondst van een uit de rots gehakt hindoetempeltje, waar op de wanden tussen 1662 en 1818 meer dan honderd namen van Nederlanders zijn uitgehouwen alsof het een 'gastenboek' betrof. Wie deze mensen waren, wat zij hier deden en hoe hun leven eruitzag: daarover gaat dit boek.
Bovendien biedt het een beschrijving van de begraafplaatsen met transcripties van de grafteksten en de biografische gegevens van de betrokken personen. Met zijn honderden unieke foto's en zijn gedegen aanpak op basis van eigentijds archiefmateriaal vormt dit boek een belangrijke bron voor de kennis over het leven van de hogere VOC-dienaar.
In steen geschreven verscheen bij de tentoonstelling 'Foto's uit verre landen: Ferry André de la Porte' in het Rijksmuseum ter gelegenheid van 400 jaar VOC.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »