Ik Ben Er Even Niet - mijn voettocht naar Santiago de Compostela

Artikelnummer: 9104P2637
Aantal: 1

Auteur: Hape Kerkeling, uitgever: Uitgeverij Ten Have
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 334 pagina's | 9789079001200 | 21,5 x 13,7 x 3,4 cm

Tweedehands: Goed
Als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Hape Kerkeling

Ik ben er even niet
Mijn voettocht naar Santiago de Compostela

Duitsland heeft zijn eigen Paul de Leeuw: Hape Kerkeling. Het ligt niet voor de hand dat juist hij op pelgrimstocht gaat naar Santiago de Compostela. Het wordt de reis van zijn leven.

Hape Kerkeling (altijd in het middelpunt van de belangstelling, altijd in voor een grap) krijgt problemen met zijn gezondheid. Hij besluit om een pauze in te lassen. Alhoewel hij zich ernstig afvraagt wat hij eigenlijk gaat doen, loopt hij in 6 weken 800 km, vergezeld van zijn zware rugzak. De tocht voert over de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, door Baskenland, via Navarra en Rioja naar Galicië, naar Santiago de Compostela, waar de apostel Jakobus ligt begraven. Het is al meer dan duizend jaar het doel van gelovigen uit de hele wereld.
Kerkeling kent eenzaamheid en stilte op zijn weg, wordt bij tijd en wijle geplaagd door uitputting en grote twijfel, maar ondervindt ook gastvrijheid en vriendschap. Bovendien ervaart hij – ook tot zijn eigen verrassing – de unieke nabijheid van God. Met humor en oog voor detail doet Kerkeling verslag van zijn reis, en van de reinigende kracht van wandelen.

Hape Kerkeling (42) werkt sinds 1984 als entertainer, cabaretier en presentator voor de Duitse televisie. Hij heeft aan veel shows en series meegewerkt en heeft daarvoor verschillende prijzen gekregen. Kerkeling spreekt Nederlands.

Voor iedereen die deze beroemde tocht gemaakt heeft of wil maken

In samenwerking met
Standaard Uitgeverij, Antwerpen
Oorspronkelijke uitgever
Piper Verlag
Oorspronkelijke titel
Ich bin dann mal weg. Meine Reise auf dem Jakobsweg
Vertaling
Katja Hunfeld
Omslagontwerp
Garage BNO
Foto auteur
Spiegl, Ullstein
Uitvoering
Paperback
Formaat
13,5 x 21,5 cm
Omvang
ca. 336 blz.
Verschijnt juni 2007
NUR 728
Prijs ca. € 22,50
ISBN 978 90 79001 20 0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »