David copperfield

Artikelnummer: 9105B2032
Aantal: 1

Auteur: Charles Dickens, uitgever: de Vier Windstreken
Hardcover, druk 1995 | Nederlands | 60 pagina's | 9789055791101

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het werk van Charles Dickens is over de hele wereld bekend en geliefd. Niet zo bekend is, dat Charles Dickens ook grote populariteit verwierf met zijn openbare lezingen uit eigen werk. Dickens had altijd al met veel plezier uit zijn werk voorgelezen aan familie en vrienden, wat in 1853, toen hij het hoogtepunt in zijn literaire carrière had bereikt, resulteerde in openbare lezingen.
Dickens gebruikte hiervoor episoden uit zijn romans, die hij met veel vaardigheid aanpaste en verkortte, en hij slaagde er op onnavolgbare wijze in van elke lezing een voorstelling te maken, waarin alle rollen gespeeld werden door één man - de schrijver. Dit boek bevat de volledige tekst die Dickens als lezing uit David Coppeifield gebruikte. De tragische voorvallen in de familie Peggotty, het drama van Steerforth's dood, maar ook de komische David en Dora en Mr. Micawber komen tot leven in de woorden van Charles Dickens en in de spectaculaire pentekeningen en aquarellen van Alan Marks.
Het resultaat is een boeiend lees- en kijkspel, dat bovendien een prachtig voorproefje is van de complete roman.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »