Het Westen En De Islam - over globalisering en terrorisme

Artikelnummer: 9105B3119
Aantal: 1

Auteur: R. Scruton, uitgever: Houtekiet
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 190 pagina's | 9789052407432 | Afmeting: 22 x 13 x 2 cm

Tweedehands: Goed
Oogt mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Om het moslimterrorisme te begrijpen moet je volgens Roger Scruton inzien hoe uniek onze politieke instellingen zijn. In tegenstelling tot het Westen kent de islamitische rechtsorde geen sociaal contract en seculiere wetten, maar de islam bevredigt wel een menselijke kernbehoefte: de nood om ergens bij te horen. De globalisering maakt van deze fundamentele tegenstellingen een explosieve cocktail. Migraties, de moderne communicatiemiddelen en de media brengen namelijk miljoenen moslims voortdurend in contact met beelden, producten en mensen uit onze seculiere, liberale democratieën. Deze nieuwe realiteit zal ons zal dwingen, aldus Scruton, om bepaalde westerse inzichten - over consumptie en welvaart, over grenzen en reizen, over vrijhandel en multinationals, en vooral over multiculturalisme - opnieuw grondig te evalueren.

Het Westen en de islam wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste bijdragen aan de discussie over terrorisme, de liberale democratie en de burgermaatschappij.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »