Reflectie op mediation

Artikelnummer: 9107B0669
Aantal: 1

Auteur: Georg Frerks, uitgever: Maklu Uitgevers BelgiË
Paperback, druk 2009 | Nederlands | 218 pagina's | 9789046602751 | Afmeting: 24 x 16 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Is mediation een gereedschapskist gevuld met vaardigheden is of een al dan niet wetenschappelijk onderbouwde methode? Dat is de rode draad in het tweede door de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht georganiseerde Mediationcongres, waarvan deze publicatie de neerslag is. Vanuit uiteenlopende invalshoeken hebben de sprekers dit onderwerp belicht.

Wetenschappelijk is er relatief nog maar weinig bekend over mediation. Het verschijnsel mediation is een breed en gedeeltelijk nog onontgonnen terrein voor wat betreft wetenschappelijk en toegepast onderzoek. Een relevante vraag op het terrein van de toepassing is of hetgeen is afgesproken in een mediation door betrokkenen een aantal jaren later nog positief gewaardeerd wordt. Mediators vinden mediation een mooie methode voor confl ictoplossing. Vinden hun cliënten dit ook?

Naast mediation en spiritualiteit, de persoon van de mediator, de gewenste vaardigheden van de mediator en de aandacht voor onderzoek op het terrein van mediation is ook de stand van zaken met betrekking tot mediation in Nederland in deze uitgave behandeld.

Met bijdragen van Alex Brenninkmeijer, Alain Verbeke, Eric van Ginkel, Donald MacGillavry, Hugo Prein, Roderick Swaab, Liesbeth Tettero, Manon A. Schonewille, Martine de Voort, Linda Reijerkerk, Hermine Taal, Caroline Koetsenruijter, Annelies Klinefelter, Hans Jonker, Hester Montrée en Ton Jongbloed.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »