Wie heeft er wél een boek bij zich? - een jaar lang leraar op een ROC

Artikelnummer: 9107B1012
Aantal: 1

Auteur: Johan Goossens, uitgever: Thomas Rap
Paperback, 14e druk september 2016 | Nederlands | 176 pagina's | 9789400406438 | 20 x 12,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
‘Heb je ervaring?’ vraagt de manager.
‘Nee.’
‘Een diploma?’
‘Nee.’
‘Aangenomen, je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.’
Als cabaretier Johan Goossens leraar Nederlands wordt op een ROC in Amsterdam, proberen zijn nieuwe collega’s hem moed in te praten voor de eerste les: ‘Je moet het nooit persoonlijk opnemen!’ zeggen ze. ‘Je moet Hakim meteen apart zetten! En ga nooit met Sharyselle in discussie, want dan ben je verloren.’ ‘En als er iets is,’ drukken ze hem op het hart, ‘dan bel je gewoon de beveiliging...’
In Wie heeft er wél een boek bij zich? heeft Johan Goossens zijn ervaringen in de klas, waarover hij eerder schreef in zijn veelgelezen column in Het Parool, gebundeld. Het is een openhartig, geestig en ontroerend verslag van een jonge leraar die zich begeeft in het oog van de storm: voor de klas op een ROC in de Randstad.
Johan Goossens (1982) won het Groninger Studenten Cabaret Festival en maakte daarna de theatershows A-Boom!, Maandag en Leer mij de mensen kennen. Met deze laatste show, waarin hij ook vertelt over zijn ervaringen voor de klas, werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop-prijs voor het meest veelbelovende cabarettalent.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »