Ontwerp en analyse

Artikelnummer: 9107B1176
Aantal: 1

Auteur: Bernard Leupen, uitgever: Nai010 Uitgevers/Publishers
Hardcover, 7e druk 2010 | Nederlands | 237 pagina's | 9789064505584 | 26,8 x 21,1 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Ontwerp en analyse gaat over de geschiedenis en praktijk van het ruimtelijk ontwerpen in ruime zin. De nadruk ligt hierbij op de bespreking van de diverse ontwerpopvattingen in historisch perspectief. Het boek reikt materiaal aan voor de systematische bestudering van het ruimtelijk ontwerpen: architectuur, stedebouw en landschapskunde. Er wordt een systematisch begrippenapparaat voor het ontwerpen ontwikkeld dat de lezer in staat stelt de factoren te defini ren die op de keuzes van de ontwerper van invloed zijn en deze te relateren aan het resultaat. De analysetekening wordt daarbij ingezet als een manier om inzicht in het proces van ontwerpen te verwerven.
Ontwerp en analyse richt zich op studenten, docenten en vakgenoten in het hele veld van het ruimtelijke ontwerpen en behandelt architectonische, stedebouwkundige en landschapskundige voorbeelden. Het is in de eerste plaats voor het gebruik in het onderwijs bedoeld, maar door de brede aanpak ook interessant voor belangstellenden buiten de diverse onderwijsinstellingen. Door zijn ori ntatie op het onderwijs heeft Ontwerp en analyse eerder een didactisch dan een zuiver architectuurtheoretisch karakter. De auteurs zijn verbonden aan de faculteit der Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »