Het syndroom van Gilles de la Tourette - ervaringen van een moeder

Artikelnummer: 9107B1521
Aantal: 1

Auteur: Christien Bijvelds-Ooms, uitgever: Uitgeverij Thoth
Paperback, druk 1996 | Nederlands | 143 pagina's | 9789068681468

Tweedehands: Als nieuw
Heeft nauwelijks waarneembare gebruikssporen, conditie als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Maarten is een zo op het oog gewone jongen. Hij lijdt echter aan zowel het syndroom van Gilles de la Tourette als aan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ook wel bekend als MBD). En dat is niet zo gewoon.
Christien Bijvelds-Ooms, de moeder van Maarten, heeft haar ervaringen opgeschreven. Zij vertelt 'van binnenuit' het verhaal van een gezin waar problemen gaan ontstaan als blijkt dat de jongste zoon moeilijk in de omgang is. Contacten met gezinsleden en vriendjes worden verstoord door steeds ergere woedeuitbarstingen van Maarten. Uitbarstingen waarvan de oorzaak vaak onduidelijk is. En als de reden al bekend is, lijkt de driftbui onnodig heftig. Ook ontstaan er problemen op school.
Het duurt lang voordat Maartens problemen een naam krijgen: syndroom van Gilles de la Tourette en ADHD. De vraag rijst dan wat je er aan kunt doen: medicijnen of geen medicijnen? Wanneer moet je een 'buitenbeentje' anders behandelen dan anderen, en wanneer juist niet? Met vallen en opstaan bedenkt de moeder van Maarten, ook samen met haar zoon, hoe hij kan worden geholpen meer greep te krijgen op zijn denken en doen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »