De Waarde Van Opvoeden

Artikelnummer: 9108B0789
Aantal: 1

Auteur: Fernando Savater
Paperback, 3e druk 2008 | Nederlands | 208 pagina's | 9789061316930

Tweedehands: Als nieuw
Heeft nauwelijks waarneembare gebruikssporen, conditie als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De waarde van opvoeden 1e druk is een boek van Fernando Savater uitgegeven bij Bijleveld, Uitgeverij. ISBN 9789061316930

Fernando Savater is hoogleraar filosofie aan de universiteit van Madrid en een van de meest gelezen
filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met talrijke internationale bestsellers, zoals Het goede leven , Vrijheid, gelijkheid, burgerschap , De moed om te kiezen en Het avondtuur filosofie . Met zijn zeer kenmerkende opgewekte enthousiasme presenteert Savater in De waarde van opvoeden een actuele filosofie voor onderwijs en ouderschap.

In dit boek richt hij zich rechtstreeks tot al degenen die verantwoordelijk zijn voor de toekomst van de nieuwe generaties. Daarbij behandelt hij vragen als: wat moeten kinderen leren, hoe moeten kinderen leren, waar ligt de grens tussen vrijheid en discipline, wat moeten wij jongeren bijbrengen over taal en cultuur, over wis- en natuurkunde, over ethiek, over drugs, over seks en over geweld?

De waarde van opvoeden is een hartstochtelijk pleidooi voor het belang van goede scholen, van goed betaalde leerkrachten en van het zorgzame gezin. Zo ziet Savater docenten en ouders samen als
de meest noodzakelijke, ja de meest heldhaftige, de meest beschavende, en zelfs de meest menselijke
en meest menselijk makende steunpilaren van een daadwerkelijk democratische wereld.

Dit boek biedt een filosofische ruggensteun en bovenal ook een praktische leidraad voor elke leerkracht, elke schooljuf, elke meester, en ook voor elke vader en elke moeder die jongeren op weg wil helpen naar een zelfstandig bestaan.

Door zijn aanstekelijke stijl geeft Fernando Savater lessen in filosofie waar een mens uitermate vrolijk van wordt. NRC HANDELSBLAD

Prachtig! Dit is filosofie die swingt! LIB RATION

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »