Over Mozart gesproken

Artikelnummer: 9109B0340
Aantal: 1

Auteur: Wenneke Savenije, uitgever: Nieuw Amsterdam
Paperback, inclusief cd, druk 2007 | Nederlands | 376 pagina's | 9789046800614 | Afmeting: 20 x 15 x 2,5 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Waarom gaat Mozart nooit vervelen?
Hoe moet Mozart uitgevoerd worden?
Waarom is het zo moeilijk om Mozart te spelen?
Wat is het geheim van Mozart?
Zonder uitvoerende musici zou Mozart niet meer bestaan, maar bijna nooit je wat Mozart voor hen betekent. Wenneke Savenije, muziekrecensent van NRC Handelsblad, voerde lange gesprekken met de top van de Nederlandse klassieke muziek. Het resultaat is een uniek boek, waarin 36 musici uitgebreid vertellen over hun fascinatie voor Mozart: Elly Ameling, de grand old lady van de Mozart-liederen; Janine Jansen, die dol is op Mozarts vioolconcerten; Charlotte Margiono, beroemd geworden met Mozart-opera's onder Nikolaus Harnoncourt; Ronald Brautigam, die Mozart het liefst op pianoforte speelt; Jaap van Zweden, volgens wie Mozart enorm onder zijn vader geleden heeft; Isabelle van Keulen, die in haar eentje de Sinfonia Concertante voor viool én altviool opnam; Ton Koopman, die Mozart het zondagskind onder de componisten noemt; Herman Krebbers, in wiens ogen de specialisten veel verwarring hebben gezaaid; mezzosopraan Tania Kross, die spannende avonturen beleefde in Mozarts slaapkamer; lees verder op de binnenflap
Op de voor dit boek samengestelde cd kunnen we in mp3-formaat luisteren naar het Mozart-spel van de geïnterviewde musici. Een aantal musici heeft speciaal voor deze uitgave een stuk van Mozart opgenomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »