Oersoep En Oervloed - Bijbels Spreken Over Schepping

Artikelnummer: 9109B1129
Aantal: 1

Auteur: Piet van Midden, uitgever: Boekencentrum B.V.
Paperback, druk 2010 | Nederlands | 80 pagina's | 9789023924517 | Afmeting: 20 x 12,3 x 0,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Heeft nauwelijks waarneembare gebruikssporen, conditie als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In nogal wat gedachtewerelden dwaalt het idee rond dat natuurwetenschap en geloof elkaar bijten. En als je vraagt waarom dat zo diep zit, komt bijna
altijd de schepping aan de orde. Vooral Darwin is dan de grote boosdoener. Want: ‘Als Genesis 1 niet gebeurd is zoals beschreven, waarom Genesis 6-9, het verhaal van de zondvloed, dan wel? En als dat ook al een oerverhaal is, heeft Abraham dan wél bestaan? En is de hele bijbel niet eigenlijk een fictie?’ Vragen genoeg. Ze mogen, ze moeten er zijn. In dit gespreksboekje worden die vragen niet uit de weg gegaan. Integendeel zelfs: ze worden er ook nog eens in opgeroepen. Want die nieuwsgierigheid onderdrukken heeft geen zin.
Dat levert vroeg of laat een heleboel schade op. Natuurwetenschap en geloof zijn verschillende terreinen. De wetenschap is bezig met de natuur, de gelovige met de schepping. En als je ze beide hun eigen plek geeft, is er niet zoveel aan de hand.
Geloof in God heeft geen natuurkundig bewijs nodig. Zoals natuurwetenschap niet op een godsbewijs zit te wachten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »