terug naar de stad - geografisch portret van amsterdam

Artikelnummer: 9109B1165
Aantal: 1

Auteur: Jos Gadet, uitgever: Sun
Paperback, druk 2011 | Nederlands | 188 pagina's | 9789461054289 | Afmeting: 21 x 15 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
terug naar de stad 1e druk is een boek van Jos Gadet uitgegeven bij Sun Uitgeverij. ISBN 9789461054289


la Jane Jacobs beschrijft stadsgeograaf Jos Gadet in Terug naar de stad de ontwikkeling van verschillende Amsterdamse buurten. De Nieuwmarkt, de ArenA Boulevard, de Sloterplas en vele andere wijken passeren de revue. Het zijn geen toeristische hotspots, maar plekken waar het alledaagse leven zich afspeelt.

Persoonlijke anekdotes en sociologische, economische en stedenbouwkundige analyses wisselen elkaar af. In elk hoofdstuk staat een wijk, buurt of straat centraal: Julianapark, Van Speijkstraat, Kalfjeslaan, Molenpad - 10 in totaal. Ze zijn exemplarisch voor vele plekken in Nederlandse en buitenlandse steden, van Almere tot Berlijn.

Doelgroep
Wat maakt de ene buurt of straat tot een succes en de andere juist niet? Hoe kan een planologische blunder toch een geliefde plek zijn om te wonen? Een boek voor iedereen die wil begrijpen waarom een stad eruitziet zoals ze eruitziet en wat daarop van invloed is. Voor sociologen, geografen, demografen, planologen, economen, stadsplanners, stedenbouwkundigen, Amsterdammers.


Auteursinformatie


Jos Gadet is stadsgeograaf en werkzaam bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Zijn grote voorbeeld is Jane Jacobs, stadsactivist en auteur van het beroemde boek Death and Life of Great American Cities (1961). Gadet schreef over de opkomst van succesvolle Amsterdamse buurten in de essaybundel De levende stad (2009), die verscheen bij de Nederlandse vertaling van Jacobs' meesterwerk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »