Afrika Ontkurkt - een ontdekkingsreis in extreme wijngebieden

Artikelnummer: 9109B2173
Aantal: 1

Auteur: J. Platter, uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 288 pagina's | 9789027484932 | Afmeting: 23,4 x 18,9 x 2,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Afrika ontkurkt is niet zomaar een wijnboek. Het is ruiger en exotischer dan alle andere reisboeken.
Afrika ontkurkt is een prachtige verzameling van kleurrijke verhalen en avonturen van het echtpaar Platter. Ze begeven zich op de meest ongebruikelijke wijnroutes in Afrika. Het is prachtig te lezen hoe in het onbekende Afrika wijn wordt verbouwd: woeste landschappen, extreme klimatologische omstandigheden en een bewogen geschiedenis zijn de bakens voor dit boek.
Dertien zeer verschillende wijngebieden worden bezocht en met veel gevoel beschreven: de Platters trekken van Algerije, Egypte, Marokko en Tunesië naar Madagaskar, Mauritius en Réunion; terug naar het Oost-Afrikaanse vasteland naar Ethiopië, Kenya en Tanzania door Zimbabwe en Zuid-Afrika, en tenslotte westwaarts naar Namibië.

Het echtpaar Platter proeft zich een weg door onbekende wijnroutes in Afrika. Met wijngaarden als hun inspiratiebron gaan ze verder dan de gebruikelijke wijnclichés; ze besteden veel aandacht aan Zuid-Afrika en slagen erin dit populaire wijnland van een andere kant te laten zien.
Niet alleen doen ze verrassende ontdekkingen op wijngebied, maar ze proberen ook de meest aparte spijzen, ontmoeten buitengewone mensen en bezoeken fantastische historische plekken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »