De filosofie van Christus - Het Christendom Is Meer Dan Een Religie

Artikelnummer: 9109B2209
Aantal: 1

Auteur: Frédéric Lenoir, uitgever: Have, Ten
Paperback, 2e druk 2009 | Nederlands | 270 pagina's | 9789079001132 | 22 x 14 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waarom zijn de mensenrechten en de democratie van westerse makelij en kwamen ze niet tot stand in India, China of het Ottomaanse Rijk? Omdat het Westen van oorsprong christelijk is en het christendom, behalve een religie, ook een filosofie is.

Fréderic Lenoir, de Franse evenknie van Karen Armstrong, vertelt in dit verfrissende boek de geschiedenis van het christendom. Dat doet hij vanuit een seculiere invalshoek. Lenoir laat zien hoe belangrijke waarden zoals gelijkheid, individuele keuzevrijheid, en scheiding van kerk en staat hun wortels hebben in de christelijke ethiek. Volgens hem is onze seculiere samenleving paradoxaal genoeg op de belangrijkste waarden van het christendom gebaseerd.
Lenoir beschrijft hoe de filosofie van Christus werd vertroebeld door kerkelijke instituties, toen in de vierde eeuw het christendom de officiële religie van het Romeinse Rijk werd. Pas duizend jaar later beleeft deze filosofie een nieuwe ''geboorte'', als Renaissance– en Verlichtingsfilosofen een beroep op haar doen om de Europese samenleving te bevrijden van het juk van de kerk en een modern humanisme stichten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »