Liefste, wij zijn op reis... - op zoek naar Sam van Voerst van Lynden

Artikelnummer: 9109B2500
Aantal: 1

Auteur: J. Quarles van Ufford, uitgever: Amsterdam University Press
Paperback, druk 2005 | Nederlands | 286 pagina's | 9789057303647 | 23 x 15 x 2,3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Heeft nauwelijks waarneembare gebruikssporen, conditie als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Liefste, wij zijn op reis... 1e druk is een boek van J. Quarles van Ufford uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303647

Het leven van het jonge burgemeesterspaar Van Voerst van Lynden op landgoed De Groote Scheere raakt geleidelijk in de ban van de Duitse bezetting. Als de sfeer grimmiger wordt, ontpopt Sam van Lynden zich tot een spil van het verzet in Gramsbergen. Een maalstroom van gebeurtenissen leidt in januari 1945 tot zijn arrestatie.

'Liefste, Wij zijn op reis,' schrijft Sam in maart 1945 vanuit de trein aan zijn echtgenote Hanny. 'Waarschijnlijk naar Duitsland. [...] Wij zijn zoveel samen op reis geweest. Ook nu ga je in gedachten met mij mee. [...] Spoedig zien wij elkaar weer.' Als Sam na de oorlog niet terugkeert gaat Hanny naar hem op zoek.

Wie was Sam van Lynden en waarheen voert zijn spoor? Dit reconstrueert zijn kleindochter zestig jaar later aan de hand van brieven, dagboeknotities en gesprekken. Vanaf zijn transport uit concentratiekamp Neuengamme vertakt zich het spoor. Wat vertellen getuigenissen uit een tijd waarin chaos en verwarring meester waren? En wat doet zijn verdwijning met de achterblijvers?

Een aangrijpend verhaal, waarin Sam zelf het laatste woord krijgt.

Jacqueline Quarles van Ufford is sociaal psychologe en freelance redactrice.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »