Kubisme stromingen in de moderne kunst

Artikelnummer: 9109B2534
Aantal: 1

Auteur: David Cottington, uitgever: Uitgeverij Thoth
Hardcover met stofomslag, 2e druk 2002 | Nederlands | 80 pagina's | 9789068682250

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Stromingen in Moderne Kunst

Deze serie, die Uitgeverij THOTH in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.

Het kubisme was een van de vruchtbaarste, maar tegelijkertijd ook ingewikkeldste kunststromingen van de twintigste eeuw. In het decennium voor de Eerste Wereldoorlog kwam de beweging tot bloei in openbare kunstsalons en particuliere galerieën, waar niet alleen Franse, maar ook buitenlandse kunstenaars exposeerden. De bekende 'belle époque' die hiervoor het decor vormde, was echter niet altijd even mooi: Frankrijk werd verscheurd door klassenstrijd en internationale spanningen. Het moderne leven was opwindend, maar velen waren er ook bang voor, omdat de gevolgen lang niet altijd te overzien waren.

David Cottington beschrijft hoe in die turbulente jaren de avant-garde, en daarmee het kubisme, ontstond. Kunstenaars als Picasso, Braque, Robert en Sonia Delaunay en vele anderen trachtten hun ervaringen met het moderne leven in hun kunst vast te leggen, waarbij ze vaak heel anders te werk gingen dan tot dan toe gebruikelijk was geweest. De auteur laat niet alleen zien hoe ze erin slaagden dit doel te verwezenlijken, maar schenkt bovendien aandacht aan de weerstand die hun nieuwe werkwijze opriep.

Tevens verkrijgbaar in deze serie:

MINIMALISME David Batchelor
POSTIMPRESSIONISME BelindaThomson
SURREALISME Fiona Bradley

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »