Jiddische Wereld - opkomst en ondergang van een vergeten volk

Artikelnummer: 9109P0284
Aantal: 1

Auteur: P. Kriwaczek, uitgever: Atlas
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 359 pagina's | 9789045012476 | Afmeting: 23,1 x 15,2 x 3,3 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug, met een naampje voorin. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Joden leven al bijna duizend jaar in Midden- en Oost-Europa. In die jaren creëerden zij een beschaving, met haar eigen taal, literatuur, wetten en gebruiken. Dit alles leverde een grote bijdrage aan de geschiedenis van dit continent. Toch herinneren de meeste mensen zich deze Jiddische wereld alleen maar door haar tragische laatste eeuw.
Jiddische wereld is het levensverhaal van de welvarende en succesvolle Jiddische beschaving die ooit muntmeesters, diplomatieke adviseurs, artsen en ingenieurs, maar ook muziekdocenten, dichters en filosofen leverde aan de koningshuizen en regeringen van Europa - en deelnam aan de beslissende gebeurtenissen in de Europese geschiedenis.
Aan de hand van anekdotes, reisverhalen en interviews schreef Paul Kriwaczek een indrukwekkend portret van een beschaving die in vergetelheid is geraakt.
Paul Kriwaczek werd in 1937 in Wenen geboren, en vluchtte op tweejarige leeftijd met zijn ouders naar Engeland. Na een opleiding tot tandarts maakte hij lange reizen door Azië en Afrika, waarna hij als programmamaker bij de bbc werkte. Hij maakte onder meer documentaires over de islam en schreef een boek over de kunst van het filmen.
Over Jiddischc wereld:
Een hoogst plezierige en positieve beschrijving van de wijze waarop de Joodse cultuur gestalte heeft gegeven aan de Europese geschiedenis en vice versa.' - The Sunday Telegraph
'Een oneindige hoeveelheid fascinerende details.' - Publishers Weekly

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »