Vrouw nummer 19

Artikelnummer: 9109P1705
Aantal: 1

Auteur: David Ebershoff, uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Paperback, druk 2010 | Nederlands | 543 pagina's | 9789061125587 | Afmeting: 23,5 x 15,5 x 5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw en ongelezen. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het is 1875 en Ann Eliza Young is net gescheiden van haar machtige echtgenoot Brigham Young, profeet en leider van de mormoonse kerk. Ann Eliza wordt uit de gemeenschap verstoten en begint aan een kruistocht om een einde te maken aan polygamie in de Verenigde Staten. Dat levert een rijk betoog op over de polygame geschiedenis van haar familie en over de manier waarop zowel zij als haar moeder echtgenotes werden van polygame mannen.

Tegelijkertijd ontvouwt zich een tweede verhaallijn, een spannend relaas over een moord binnen een polygame familie in het hedendaagse Utah. Jordan Scott, een jongeman die jaren geleden uit zijn fundamentalistische sekte is verstoten, moet de wereld die hem aan de kant heeft gezet opnieuw binnengaan om de waarheid achter de dood van zijn vader te ontdekken. En wanneer het verhaal van Ann Eliza zich verstrengelt met dat van Jordans zoektocht, wordt de lezer steeds dieper meegezogen in de geheimen van liefde, familie en geloof.
Vrouw nummer 19 van David Ebershoff werd al snel na publicatie een internationale bestseller. De recensenten waren unaniem enthousiast op de geraffineerde manier waarop de twee heel verschillende werelden -- die van religieuze sektes en die van zwerfjongeren -- met elkaar zijn vervlochten.
'Schitterend, lyrisch... Vrouw nummer 19 is een groot boek, in elke zin van het woord. Het voert de lezer mee door de tijd en duikt diep in een wereld die lange tijd aan het zicht onttrokken is geweest... en intussen doet het ook nog wat alle goede romans doen: het houdt ons aan de pagina's gekluisterd.' -- Los Angeles Times

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »