Pas op, Nederlanders - over een volk dat minder gewoon is dan het zelf denkt

Artikelnummer: 9110B0173
Aantal: 1

Auteur: Jacob Vossestein, uitgever: Bert Bakker
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 167 pagina's | 9789035136878 | Afmeting: 20 x 12,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Vlamingen vinden ons onbescheiden, Duitsers vinden ons ontspannen, Britten vinden ons tactloos, Aziaten vinden ons ruw en Amerikanen zeggen: Nederlanders hebben lef.
Expats die in Nederland komen wonen en werken maken kennis met de leuke maar ook minder plezierige kanten van ons Hollandse doen en laten. Voor het internationaal georiënteerde Nederland is het van belang om te weten welke patronen de expats ontdekken in ons Nederlandse gedrag en hoe deze op hen overkomen. Dat kan immers bijdragen aan een prettiger en effectiever contact met deze buitenlandse buren, collega's en vrienden.
Wat die Nederlandse eigenaardigheden zijn, beschrijft Jacob Vossestein in Pas op, Nederlanders. Hij gaat daarbij in op ons gedrag, ons taalgebruik, onze manier van organiseren, onze ongeschreven regels en onuitgesproken verwachtingen _ allemaal kwesties waarin communicatie kan wringen. Ons eigen 'gewoon' in het oer-Nederlandse adagium 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' blijkt in buitenlandse ogen minder vanzelfsprekend te zijn dan we denken.
Jacob Vossestein, jarenlang werkzaam als intercultureel trainer met onder anderen expats en buitenlandse studenten, leerde hun vragen over en visies op Nederland intensief kennen en schreef voor die doelgroep het succesvolle Dealing with the Dutch. Voor Nederlandse lezers schreef hij boeken over het omgaan en werken met mensen uit andere culturen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »