Operatie Zorg - naar een driedeling in de gezondheidszorg

Artikelnummer: 9110B0272
Aantal: 1

Auteur: Jeroen Cornelissen, uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Paperback, druk 2011 | Nederlands | 144 pagina's | 9789023248088 | Afmeting: 24,1 x 15,8 x 1,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
“Als mijn buurman zich zo nodig moet vol eten, is dat zijn keuze, maar ik zie niet in waarom ik moet meebetalen als hij straks met een hartaanval in het ziekenhuis wordt opgenomen!”
Het aantal (chronisch) zieken in de Westerse wereld groeit en het einde van die groei is voorlopig nog niet in zicht. De solidariteit daalt en in discussies over de toekomst van de zorg staat het begrip ‘kosten’ meer dan ooit centraal. Deze stijgen, met name door leefstijl en technologische ontwikkelingen, (te) snel en zullen naar verwachting op termijn onbeheersbaar worden. Daar komt bij dat door het te verwachten personeelstekort op termijn ook de daadwerkelijke uitvoering van de zorg gevaar loopt.
In beleidsstukken staan begrippen als solidariteit, preventie en marktwerking centraal. Met name marktwerking blijkt niet het ‘toverwoord’ waarvoor het aanvankelijk werd gehouden. Dit boek biedt een nieuwe kijk op de organisatie van de gezondheidszorg, uitgaande van de driedeling ‘Onderzoekszorg’, ‘Gekende Zorg’ en ‘Chronische Zorg’. Een dergelijke driedeling is volgens de auteur noodzakelijk, willen we de zorg naar de toekomst toe bereikbaar, toegankelijk en betaalbaar houden. Daarnaast zullen het werkplezier onder de vele professionals en de tevredenheid onder haar afnemers er door toenemen.
Operatie zorg is een boek voor zorgprofessionals, beleidsmakers, bestuurders en studenten die zich in een opleiding aan het oriënteren zijn op een carrière in de zorg.
Over de auteur
Jeroen Cornelissen, van huis uit maatschappelijk werker, is na een opleiding technische bedrijfskunde te hebben gevolgd sinds 2001 als zelfstandig ondernemer werkzaam in de gezondheidszorg. Als eigenaar van IC25 beweegt hij zich daar in de opdrachtensfeer op het snijvlak van zorg, logistiek en techniek. De focus ligt daarbij nadrukkelijk op slimmer organiseren.
Het boek wordt ter actualisering van gegevens en signalering van nieuwe ontwikkelingen ondersteund door middel van de website www.operatiezorg.vangorcum.nl.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »