Ensor tot Bosch - naar een vlaamsekunstcollectie

Artikelnummer: 9110B3066
Aantal: 1

Auteur: Peter Carpreau, uitgever: Mercatorfonds
Paperback, druk 2005 | Nederlands | 192 pagina's | 9789080973015 | Afmeting: 28 x 23 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In deze uitgave doet de vlaamsekunstcollectie-- het structurele partnership tussen het Groeningemuseum Brugge, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Museum voor Schone Kunsten Gent -- het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de drie belangrijkste kunsthistorische musea van Vlaanderen.

'Ensor tot Bosch' gaat op zoek naar parallellen en verschillen in de museale collectievorming, benadrukt wisselwerkingen tussen smaak en kunst, mode en mentaliteit, tussen oude en moderne kunst. De auteurs reconstrueren de smaak van 18e en 1ge-eeuwse verzamelaars in Vlaanderen, beklemtonen de cruciale periode van de Franse Revolutie en Franse bezetting, brengen de rol van de Academies in kaart, duiden gemiste kansen aan.
Het boek biedt een bijzondere gelegenheid om vaak overbekende werken anders en elders te (her)ontdekken. Maar ook onbekende, verrassende kunstwerken worden voor deze tentoonstelling uit de depots van de drie musea gehaald.

Niet langer verkrijgbaar in het Frans

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »