Een Meer Dan Ik Tel - een keuze uit zijn gedichten door Eva Gerlach

Artikelnummer: 9110B3177
Aantal: 1

Auteur: Gerrit Achterberg, uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Paperback, druk 2005 | Nederlands | 144 pagina's | 9789025302108 | Afmeting: 20 x 12,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Goed
Als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Na het succes van Zeven maal om de aarde te gaan, Gerrit Komrijs bloemlezing uit de gedichten van Ida Gerhardt, komt Athenaeum-Polak & Van Gennep met een tweede combine van P C. Hooftprijswinnaars: de gedichten van Gerrit Achterberg gekozen door Eva Gerlach, mede ter gelegenheid van Achterbergs honderdste geboortedag op zo mei zoog.
Achterbergs Verzamelde gedichten beslaan meer dan duizend pagina's - Boudewijn Büch heeft eens gezegd dat zijn bloemlezing van de duizend en enige beste Nederlandse gedichten identiek zou zijn met dát boek. Voor iets minder gretige lezers, en natuurlijk voor de fijnproever die alleen maar het neusje van de zalm wenst, is er behoefte aan een bloemlezing van die `bloemlezing'. Zo'n bloemlezing moet voor iedere nieuwe generatie lezers opnieuw worden gemaakt; Eén meer dan ik tel is gekozen door Eva Gerlach, zelf een dichteres van grote allure en, net als Achterberg, winnares van de P.C. Hooftprijs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »