Ondernemen zit in je bloed - Nederlandse familiebedrijven aan het woord over ondernemerschap

Artikelnummer: 9110B3210
Aantal: 1

Auteur: Cees Pronk, uitgever: Business Contact
Paperback, druk 2008 | Nederlands | 250 pagina's | 9789047000952 | Afmeting: 22,9 x 15 x 2,5 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waar vind je nog échte ondernemers in Nederland?
Volgens Cees Pronk vind je ze vaak niet in de grote beursgenoteerde bedrijven, maar juist wel in de familiebedrijven. Pronk heeft de laatste drie jaar voor Management Scope gesprekken gevoerd met 25 succesvolle leiders van familiebedrijven, die in dit boek gebundeld zijn. Uit de gesprekken wordt duidelijk hoe deze ondernemers, vaak bekende Nederlanders, denken en opereren. Ze voelen zich trots en verbonden met het bedrijf. We weten vaak niet hoe innovatief en succesvol deze familiebedrijven zijn, en hoe belangrijk voor de Nederlandse economie. Pronk legt in zijn inleiding uit waarin de bedrijfsvoering van familiebedrijven zich onderscheidt van beursgenoteerde ondernemingen.

Een leerzaam boek voor ondernemers, leiders en managers, voor studenten en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in het Nederlandse bedrijfsleven. Rijkelijk geïllustreerd met treffende portretfoto's.

De leiders van familiebedrijven die o.a. aan het woordkomen: Floris en Reynier van Bommel (Van Bommel), Joop ter Haar (Oad), Alex van Hooff (Burgers' Zoo), Carel en Bob Nolet (Nolet distilleerderij), Peter Swinkels (Bavaria) en Roderick van Zuylen van Nijevelt (Duinrell).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »