Voorbeeldige Vertellingen - En Hun Versluierde Betekenis

Artikelnummer: 9110P1388
Aantal: 1

Auteur: H.C. ten Berge, uitgever: Atlas-Contact
Paperback, druk 2009 | Nederlands | 383 pagina's | 9789045015903 | Afmeting: 21 x 13,4 x 3,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
De poëzie van H.C. ten Berge werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 1967 en de A. Roland Holstpenning 2003. Hij ontving de Multatuliprijs 1987 voor de roman Het geheim van een opgewekt humeur, die tevens genomineerd werd voor de eerste ako Literatuurprijs. In 1996 volgde de Constantijn Huygensprijs, in 2006 de P.C. Hooftprijs – beide voor het gehele oeuvre. De auteur richtte in 1967 het tijdschrift Raster op, waarvan hij tot 1973 de enige redacteur was.

paperback b 19,90
304 blz. 13,5 x 21 cm
omslagontwerp Marjo Starink
isbn 9789045015903 nur 301
juni

Mythen, sprookjes, fabels en volksverhalen hebben één ding gemeen: ze moeten het van de verbeelding hebben. Dieren en mensen veranderen voortdurend van gedaante, maar nooit van aard. De verhalen die in deze bundel bijeen zijn gebracht, zijn onverslijtbaar en lijken niet te verouderen. Ze zijn afwisselend geestig, vrijmoedig, fantastisch en wreed. De raaf is een terugkerend personage, een voorbeeldige bedrieger en onverbeterlijke domoor wiens eigenbelang altijd vooropstaat. Andere verhalen gaan onder andere over een jongen die als stiekeme incestpleger samen met zijn zuster een straf van mythische proporties ondergaat, een verliefde jager die in de fuik van een fatale vrouw zwemt en sterft, een huwelijk dat door onachtzaamheid op de klippen loopt, een held die een noodlottige slordigheid – na een voorbeeldig leven – met de dood moet bekopen. Hoe eenvoudig ook, de inhoud van de verhalen bevat een diepere zin en betekenis die in dit boek mede aan de orde worden gesteld.
Voorbeeldige vertellingen bestaat uit 45 verhalen uit de mythische verbeeldingswereld van het hoge Noorden, alsmede enkele commentaren op het genre dat ze vertegenwoordigen. Ze werden gekozen uit de collecties die de auteur sinds de jaren zeventig heeft verzameld en gepubliceerd.

H.C. ten Berge Voorbeeldige vertellingen (en hun versluierde betekenis)
Rijke bloemlezing uit de mythische verbeeldingswereld van het hoge Noorden

Over eerdere verhalen over het hoge Noorden:
'Soms grandioze verhalen, met veel humor, veel goddelijke rotstreken, soms boeiende intriges en bijzondere ontknopingen.' – Kees Fens, de Volkskrant

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »