Zo zou je kunnen geloven

Artikelnummer: 9111B0012
Aantal: 1

Auteur: Maarten Wisse, uitgever: Wijnen, Uitgeverij van
Paperback, druk 2013 | Nederlands | 176 pagina's | 9789051944655 | Afmeting: 21 x 14 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Moet dat, geloven? Zou het kúnnen? Zou het je iets te bieden kunnen hebben, of je nu kerkelijk opgevoed bent of niet?


Moet dat, geloven? Zou het kúnnen? Zou het je iets te bieden kunnen hebben, of je nu kerkelijk opgevoed bent of niet? In dit boek gaat theoloog Maarten Wisse op zoek naar een antwoord op dit soort vragen. Daarbij gaat het hem er niet zozeer om, te laten zien hoe het moet, maar om hoe het kan.

In de eerste helft gaat hij op verkenning uit: hoe geven gangbare vormen van christendom antwoord op de vraag naar wat geloven voor je betekent? Kritisch bekijkt hij waar hun sterke en zwakke kanten zitten. In de tweede helft geeft hij een creatieve verwoording van christelijk geloven in deze tijd. Geloven zou kunnen zijn: je omdraaien, een ander mens worden. Een nieuwe mens worden kun je niet alleen. Daarom laat je je dopen en sta je met Jezus Christus op in een nieuw leven.

Dr. P.M. (Maarten) Wisse is hoogleraar Dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit. Op zijn blog geloven.nu schrijft hij over actuele en theologische zaken die hem bezighouden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »