Tekenen In 10 Lessen

Artikelnummer: 9111B1810
Aantal: 1

Auteur: Jill Bays, uitgever: Librero
Paperback, druk 2006 | Nederlands | 128 pagina's | 9789057647376 | Afmeting: 19 x 28 x 1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Conditie als nieuw, kan wat nauwelijks waarneembare gebruikssporen hebben. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Tekenen in 10 lessen is een complete tekencursus voor de beginner in tien gemakkelijk te volgen lessen. Als u kunt schrijven, kunt u ook leren tekenen. Met behulp van de meest eenvoudige materialen - potlood en papier - wordt de beginner in de eerste les het maken van arceringen bijgebracht. Hierna worden simpele contourtekeningen gemaakt met zeer uiteenlopende materialen. De tweede les behandelt de essentie van observeren, maat opnemen en nauwkeurig weergeven. Door middel van stapsgewijze illustraties wordt getoond hoe een tekening opgebouwd moet worden.
Als de basistechnieken eenmaal worden beheerst, doet de schrijfster uit de doeken hoe toon kan worden gebruikt om vorm weer te geven en laat zij verschillende manieren zien om texturen en patronen in beeld te brengen. Daarnaast komen verschillende aspecten van compositie en perspectief aan bod. Het gebruik en het effect van kleur en het penseel als tekeninstrument worden eveneens uitvoerig besproken. Een groot scala aan onderwerpen passeert de revue, en in een speciaal hoofdstuk over het tekenen van een menselijke figuur wordt ook ingegaan op portrettekenen.
Elk hoofdstuk begint met een lijst van doelen, gevolgd door duidelijke instructies hoe deze bereikt kunnen worden. Praktische voorbeelden, stapsgewijze demonstraties en voltooide tekeningen onthullen het hele proces in detail, zodat beginners al in de beginfase hun tekenvaardigheid kunnen vergroten. Het hele boek is prachtig ge•llustreerd met tekeningen van de schrijfster en zal iedereen die wil leren tekenen, inspireren. Door de lessen te volgen en de tijd te nemen om te oefenen zult u in staat zijn om uw eigen onmisbare werkboek op te bouwen, uw creativiteit te ontwikkelen en het plezier te ervaren dat tekenen met zelfvertrouwen in zich draagt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »