Blinkende Stof - op zoek naar een nieuw visioen

Artikelnummer: 9111B2139
Aantal: 1

Auteur: Anna Tilroe, uitgever: Querido
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 284 pagina's | 9789021484587 | Afmeting: 21,6 x 13,5 x 2,4 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving

Er zijn stemmen die beweren dat de kunst niet langer in staat is een radicaal standpunt in te nemen en een nieuw wereldbeeld te scheppen. De moderne kunst heeft zijn tanden verloren.
Anna Tilroe vraagt zich af of dat waar is. Moeten wij afstand doen van het idee van een nieuwe, betere wereld waarin de kunst samenvalt met het leven? Is de kunst niet in staat het utopische visioen van de twintigste eeuw opnieuw te bezielen? Op zoek naar een antwoord bezocht Tilroe de uitersten van dat visioen, Los Angeles, Cuba, Brasilia, Sao Paulo, sprak onder anderen met Rem Koolhaas, Miuccia Prada, Ahmet Zappa en de makers van Re-magazine, bezocht nationale en internationale expositieplaatsen, ommuurde woonparken en shopping malls en becommentarieerde de positie van het museum in een ver-economiseerde cultuur en een multiculturele samenleving.
Tilroe publiceerde haar bevindingen in de veel geprezen en spraakmakende serie ‘Vergezichten’ in NRC Handelsblad, en heeft deze en enkele vroegere ‘onderzoekingen’ nu gebundeld in ‘Het blinkende stof’. Een boek over ‘ de spektakelmaatschappij’, het verstedelijkte landschap en het verlies van het gewone. Een schets kortom van een nieuwe realiteit in wording. Haar heldere observaties en duidelijke vragen maken een wereld toegankelijk die zonder haar leiding een onbegrijpelijk labyrint zou zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »