De koningsmaffia

Artikelnummer: 9111P0164
Aantal: 1

Auteur: Andreas Eschbach, uitgever: Karakter Uitgevers Bv
Paperback, druk 2010 | Nederlands | 399 pagina's | 9789061125785 | Afmeting: 23,5 x 15,7 x 4 cm

Tweedehands: Goed
In goede, nette staat, licht gelezen exemplaar, enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
'Andreas Eschbach - een Duitse thrillerschrijver van internationale allure. Vergelijkbaar met auteurs van het formaat van Follett en Crichton.' - Bild am Sonntag


Eschbach baseerde zijn nieuwe thriller, De koningsmaffia, op de berichten in de Nederlandse media over de fraudegevoeligheid van de stemmachines die tot voor kort in de Nederlandse stemlokalen gebruikt werden.

De koningsmaffia
Vincent Raoul Merrit, een Amerikaan van Duitse afkomst, is een computergenie. Hij ontwikkelt een programma dat kiesmachines kan manipuleren. Zijn programma wordt voor het eerst in Amerika gebruikt, zonder dat hij daarvan weet; en tijdens de meest verhitte verkiezingsstrijd van de 21e eeuw wordt George Bush gekozen als president van de Verenigde Staten.
Maar het programma vindt ook zijn weg naar Duitsland, waar Vincents vader, Simon König, een gooi doet naar de politieke macht. Zijn streven is koning van Duitsland te worden en te bewijzen dat verkiezingen 'gestolen' kunnen worden.
Maar als het eenmaal zover is, doemt een dilemma op: waarom zou hij de fraude aan de kaak stellen? Want is het geen genot om eens een tijdlang koning van Duitsland te zijn?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »