Druppels Van Zwart, Rood, Hemelsblauw

Artikelnummer: 9112B3146
Aantal: 1

Auteur: Kees Buskes, uitgever: IJzer
| Nederlands | 64 pagina's | 9789086840830 | Afmeting: 21,7 x 14,1 x 0,9 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Schrijver fluitist Kees Buskes, Venlo 1954, studeerde na het gymnasium af als elektrotechnisch ingenieur aan de TH Eindhoven. Deels parallel aan de universitaire opleiding volgde hij lessen aan het Brabants Conservatorium waar hij in 1986 het diploma fluit behaalde. Naast een grote leerlingenpraktijk aan huis was hij jarenlang als fluitdocent verbonden aan diverse muziekscholen. Tevens leidde hij 15 jaar succesvol zijn eigen ICT- bedrijf. Met de gitarist Erik Pullens (Giuliani Duo 1981), de Oekraïense pianiste Julia Urinyova en de Japanse pianiste Nobuko Takahashi concerteerde hij in diverse Europese landen en in Tunesië. Binnen- en buitenlandse omroepen maakten opnames van het Giuliani Duo. De Fluitvierdaagse, opgericht samen met zijn vrouw wijlen Dini Adams, haalde wereldvermaarde fluitisten naar Culemborg voor een concert of een workshop. Het festival werd gesponsord door talloze grote fondsen en ondernemingen.

Zijn werk is steeds een zoektocht naar de balans tussen techniek en kunst. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen jaren voert de kunst nu weer de boventoon. In vervoering gebracht door de muziek van de natuur. Zijn techniek toont soms niet afgemaakte zinnen of beelden: Zo uit ons samen / dat wij zo waren / uit ons, zo zijn. Zijn eerste dichtbundel kan een troost zijn voor allen. Tenslotte maken wij, vroeg of laat, hetzelfde mee.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »