Bewogen bewegen

Artikelnummer: 9112B3378
Aantal: 1

Auteur: C. van Baal
Paperback, 1e druk 2011 | Nederlands | 9789077728208

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met een lichte verkleuring op de rug, pagina's ietwat geel, dit is inherent aan papiersoort. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Boekentip voor de lezers van het boek 'Jij zingt in mij jouw naam' van Carine Philipse!Het presenteert het verslag van een innerlijke reis gedurende enkele jaren. De levensweg voltrekt zich in stilte en is toch op zoek naar woorden om tot bewustzijn te komen.Het schrijven van een geestelijke autobiografie is een eenzaam gebeuren dat in een innerlijke dialoog tot stand komt. Het is in feite een zelfgesprek dat in communicatie treedt met anderen die bereid zijn te lezen en de inhoud af te tasten in dialoog met de eigen levensweg.Omdat spiritualiteit een proces is waarin de relatie van deze concrete mens met God tot bewustzijn en tot ontwikkeling komt, is ook het schrijven van een geestelijke autobiografie een weg van voortschrijdend inzicht zonder ooit tot volledige en definitieve helderheid te kunnen komen.We worden hier geconfronteerd met een verhaal dat nauwelijks uitzonderlijk kan heten. Het is echter geen gemakkelijke opgave dit bewustzijn toe te laten. Voortdurend zijn wij op zoek naar excuses waardoor we trouw kunnen blijven aan onze ?normale menselijke verlangens en behoeften?. Gehoorzaamheid aan God lijkt ons namelijk te beroven van de relaties en omstandigheden die ons gevoel van veiligheid en herkenbaarheid geven. Dit gevecht is duidelijk zichtbaar in deze geestelijke autobiografie.Corrie van Baal werkt in de context van TBS instellingen. Zij verhaalt over haar innerlijke reis die uitmondt in een leven in de Orde van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel, waar haar spirituele en mystieke geraaktheid door God en de mens in zijn uiterste kwetsbaarheid leefruimte gevonden hebben.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »