Wie Was Mijn Vader Wie Was Ik

Artikelnummer: 9112B3385
Aantal: 1

Auteur: Vermij Lucie Th., uitgever: Vita Feministische
Paperback, druk 1995 | Nederlands | 112 pagina's | 9789050711630

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met een leesvouwtje in de rug, met een lichte verkleuring op de rug. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Door de jaren heen zijn verschillende poëziebloemlezingen verschenen over de moeder, onder andere 'Mijn naaste naaste' samengesteld door Ankie Peypers. In de romanliteratuur zijn pas in de laatste 10 jaar meer schrijfsters over hun vader gaan schrijven. In deze bloemlezing zijn gedichten van dichteressen en dichters opgenomen met één of meerdere gedichten over hun vader. Waarbij het opvallendste verschil tussen de dichter en de dichteres is, hoe anders hun relatie met de vader is. Voor de dochter blijft er vaak een onbenoemd verlangen naar of een onbegrepen dreiging van de vader, voor de zoon is het contact met de vader veel vanzelfsprekender: zij wandelen, fietsen, maken vistochten en krijgen begrip voor elkaar. Toch blijft vader tijdens zijn leven voor veel kinderen een onbekende. Zowel dochters als zonen schrijven over het zoeken - na zijn dood - naar wie hij eigenlijk was. In "O wie was mijn vader wie was ik" zijn onder meer gedichten opgenomen van Jan Arends, Anneke Brassinga, Eli

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »