Asta's Ogen - De Levenskracht Van Een Indische Familie

Artikelnummer: 9112P0358
Aantal: 1

Auteur: Eveline Stoel, uitgever: Uitgeverij Nijgh & van Ditmar
Paperback, 5e druk augustus 2010 | Nederlands | 350 pagina's | 9789038893235 | Afmeting: 21 x 12,9 x 3,5 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Dagelijkse verzending, stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Indische Nederlanders heten de eerste en best geïntegreerde minderheidsgroep van Nederland te zijn. Maar het succesverhaal heeft een keerzijde: in veel Indische families werden de Indo-geschiedenis en -cultuur decennialang doodgezwegen. Asta s ogen wekt beide tot leven.

Asta s ogen is het verhaal van een gewone, maar daardoor misschien wel exemplarische familie van Indische Nederlanders, die in 1955 vanuit Surabaya naar Nederland vertrekt. Terwijl Asta Hoyer-Fredriks in het voormalige Indië een welvarend leven leidde met een groot huis en bediendes, komt ze hier met haar moeder en zeven kinderen terecht in een contractpension in het Brabantse Oss, een industriestadje waar men op klompen loopt en nog nauwelijks `zwarte mensen heeft gezien. `Begint u maar een patatwinkeltje, krijgt ze te horen, `want Nederlanders zijn gek op friet . Van een warm welkom is geen sprake, maar Asta is vastberaden: ze gaan het redden in Nederland. Ze moeten ook wel, want er is geen weg terug.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »