Studiepockets strafrecht 41 - Terrorismebestrijding - strafrechtelijke en andere instrumenten

Artikelnummer: 9113B0424
Aantal: 1

Auteur: N.J.M. Kwakman, uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Hardcover | Nederlands | 9789013118162 | Afmeting: 21,6 x 15,4 x 2,4 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, maar titelblad ontbreekt en op pagina 29 staat een exlibris stempel. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Gedurende de afgelopen jaren zijn er belangrijke wijzigingen aangebracht in ons straf(proces)recht, waarmee de overheid de beschikking heeft gekregen over een aantal nieuwe straf(proces)rechtelijke instrumenten ter voorkoming en ter bestrijding van het hedendaagse terrorisme. In deze studiepocket worden deze instrumenten besproken. De opzet van deze studiepocket komt het best tot uitdrukking in het begrippenpaar 'overzicht' en 'inzicht'. Er worden diverse overzichten gegeven. In deze overzichten is gestreefd naar bondigheid en volledigheid, zodat deze studiepocket niet alleen kan fungeren als een eerste kennismaking, maar voor de jurist met wat meer kennis van zaken ook kan worden gebruikt als naslagwerk. Daarnaast wordt inhoudelijk ingegaan op de maatregelen en instrumenten. Zo worden er bijvoorbeeld, zowel vanuit het mensenrechtenperspectief, als vanuit het doelmatigheidsperspectief, aanzetten gegeven tot een kritische overdenking van het nut en de noodzaak van de vele instrumenten die de overheid ter beschikking staan bij de bestrijding van terrorisme. N.J.M. Kwakman is universitair docent straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »