Spreekwoorden Verklaard

Artikelnummer: 9113P1341
Aantal: 1

Auteur: C.G.L. Apeldoorn, uitgever: Prisma
Hardcover, 15e druk 2009 | Nederlands | 300 pagina's | 9789027418050 | Afmeting: 20,5 x 13,5 x 3 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, laatste 3 pagina's hebben een licht kreukje/ezelsoortje. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In spreekwoorden zijn de levenswijsheden van een volk in een vaste vorm verwoord. Het Nederlands kent er duizenden. Daarnaast zijn er vele duizenden zegswijzen en uitdrukkingen, die een minder vaste vorm hebben, maar ons ook in staat stellen om situaties kernachtig en treffend te karakteriseren. Het zijn de pareltjes van een taal.

In dit boek, dat al aan zijn 17e druk toe is, zijn ruim 5.000 Nederlandse spreekwoorden, zegswijzen en uitdrukkingen verzameld en verklaard ? bekende en minder bekende. Dus als u wilt weten wat het betekent als 'de teerling is geworpen', als iemand 'op het procrustesbed ligt' of als hij 'een dunne en twee platten krijgt', kijk dan in 'Spreekwoorden verklaard'. Een goudmijn voor iedereen die het Nederlands een warm hart toedraagt.

De spreekwoorden, zegswijzen en uitdrukkingen zijn gealfabetiseerd op het eerste zelfstandige naamwoord en voorzien van heldere verklaringen. Het register zorgt ervoor dat u makkelijk uw weg vindt.

- 5000 spreekwoorden, zegswijzen en uitdrukkingen
- Met uitgebreid register
- Een heerlijk boek om zomaar in te bladeren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »