Op het land - boeren en natuur

Artikelnummer: 9114B3132
Aantal: 1

Auteur: I. Noordhoff, uitgever: Atlas
Paperback, druk 2006 | Nederlands | 271 pagina's | 9789045012773 | Afmeting: 22,2 x 17,2 x 2,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
‘Ik kon een paar jaar geleden geen tureluur van een fuut onderscheiden.’ Jan Duijndam doet de kunstmest in de ban die zijn vader destijds gretig het bedrijf in haalde. Op het land verandert de wereld met duizelingwekkende vaart. In deze bundel vertellen boeren hoe ze de draai naar natuurgerichter boeren maken en wat hen drijft. Ze nemen de lezer mee de wei in, op zoek naar akkerkruiden en gruttokuikens. Aan tafel bij een beker rauwe koemelk gaat de weidegang over de tong, en’s avonds onder de schemerlamp geven de boeren hun subsidieadministratie bloot.
Politici blijven wantrouwig, alsof landbouw en natuur van twee verschillende planeten komen. De controlemanie van ambtenaren is verschrikkelijk uit de hand gelopen. Maar in het buitengebied leggen boeren in het koren een landingsbaantje aan voor leeuweriken.
Ineke Noordhoff werkte als journalist onder meer bij de Volkskrant en Trouw. Ze is als docent journalistiek verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van haar verscheen eerder Zee rondom.
Ellen Kok is fotograaf. Ze publiceerde het fotoboek School en werkt aan American Moments, een boek over het leven van jongeren in de Verenigde Staten.
Over Zee rondom:
‘Noordhoff heeft een mooi tableau de la troupe bijeengebracht: de kokkelvisser, de kooiker, de cranberrykweker […].’ – Het Parool
‘Onder het oppervlak van woorden broeit de passie voor het wad.’ – Grasduinen
‘Beslist iets om in de rugzak te stoppen.’ – HP/De Tijd

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »