Vreemden in de verzorgingsstaat - hoe arbeidsmigratie en sociale zekerheid te combineren

Artikelnummer: 9114B3286
Aantal: 1

Auteur: Monique Kremer, uitgever: Boom Lemma Uitgevers
Paperback, druk 2013 | Nederlands | 261 pagina's | 9789462360044 | Afmeting: 24,3 x 15,9 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Vaak wordt gesteld dat migratie en de verzorgingsstaat niet samen kunnen gaan. 'Vreemden' zijn een aanslag op de schatkist, nemen het werk van 'ons' over en ondermijnen de solidariteit. Maar klopt dat wel?
Dit boek ontleedt de ¬financiële, sociaaleconomische en sociologische spanningen tussen arbeidsmigratie en sociale zekerheid. Feiten en ¬ cties passeren de revue. Wat blijkt? Wrijvingen zijn heus te vermijden.
Aan de hand van een analyse van de toekomstige arbeidsmigratie, opvattingen van migranten over de verzorgingsstaat en lichtende voorbeelden uit het buitenland wordt uit de doeken gedaan hoe arbeidsmigratie en de verzorgingsstaat wel kunnen rijmen.
Monique Kremer is werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regerings beleid. Voor het schrijven van dit boek was zij aangesteld aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder publiceerde zij onder andere In betere banen (2012), How Welfare States Care (2006) en Vrijheid verplicht (2005).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »