Europa de geschiedenis van een idee - de geschiedenis van een idee

Artikelnummer: 9114B3335
Aantal: 1

Auteur: P. den Boer, uitgever: Bert Bakker
| Nederlands | 287 pagina's | 9789035132641 | Afmeting: 20,1 x 12,6 x 2,4 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Europa is meer dan een continent. Het is ook een idee. Doortastend als een archeoloog legt Pim den Boer de diepste lagen van de geschiedenis bloot. De oude Grieken brachten Europa als eersten in verband met politieke vrijheid, aan het einde van de Middeleeuwen stond Europa bijna gelijk met het christendom. De verlichte filosofen vereenzelvigden Europa met 'beschaving', en een onbegrensd vertrouwen in de suprematie van die Europese beschaving deed zijn intrede in de negentiende eeuw. In deze geheel herziene editie van Europa trekt de auteur al deze lijnen door naar het heden. Voor deze editie zijn twee nieuwe hoofdstukken geschreven over recente ontwikkelingen.
Europa is een helder, toegankelijk en inspirerend resumé van het heden en verleden van Europa. Een handige en overzichtelijke inburgeringscursus voor iedereen die zich in Europa thuis wil voelen.

'Een reisgids door de geschiedenis.'
nrc handelsblad

'Helder en nuchter overzicht.'
vrij nederland

'Interessante synthese.'
standaard der letteren

'Bijzonder elegant en omvattend.'
spiegel historiael

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »