Vrouw & fiets - handboek voor de fietsende vrouw

Artikelnummer: 9114B3392
Aantal: 2

Auteur: Nynke de Jong, uitgever: Veen, L.J.
Paperback, 6e druk juni 2012 | Nederlands | 160 pagina's | 9789020412062 | Afmeting: 20 x 16,6 x 1,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag onderweg, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambord onderweg een sprintje te trekken en voelen er al helemaal niks voor om urenlang op internetfora uit te zoeken welke wielen en welk frame het beste zijn. Wielrennen moet vooral leuk zijn, vinden wij. Je bent lekker buiten. Je komt nog eens ergens. Je boekt snel vooruitgang. En vooral: zeg maar dag tegen je cellulitis en hallo tegen je waanzinnig strakke bruine benen. Vrouwenwielrennen zit in de lift. Steeds meer vrouwen maken de overstap van de sportschool naar de weg. En lopen dan het risico te verdwalen in een door mannen gedomineerde wereld. Reden voor toerfietser Nynke de Jong en profwielrenner Marijn de Vries om alles opnieuw op een rijtje te zetten. Maar dan anders: van ontbijtkoek onderweg tot het soepel wisselen van een bandje. Van het schoonmaken van je derailleur tot vaseline tussen je schaamlippen. De dames komen met do's en don'ts, vertellen smeuïge anekdotes, winnen advies in bij professionals als Leontien van Moorsel en Marianne Vos en geven antwoord op de meest uiteenlopende vragen.
Het maakt Vrouw & Fiets tot een even vermakelijk als onmisbaar handboek voor de fietsende vrouw.
Nynke de Jong (1985) is freelance tekstschrijfster en columniste voor onder andere Viva en de Leeuwarder Courant. Marijn de Vries (1978) werkt voor de vpro (Holland Sport) en is profwielrenster bij aa Drink/Leontien.nl.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »