Sherpa's - J. Neale - drama in de sneeuw

Artikelnummer: 9114P0415
Aantal: 1

Auteur: J. Neale, uitgever: Tirion Sport
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 335 pagina's | 9789043902564 | Afmeting: 23,4 x 15,7 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Jonathan Neale heeft diverse boeken en toneelstukken op zijn naam staan. Hij heeft voor dit boek een jaar onderzoek gedaan in Nepal en India, waaronder vier maanden in het Sherpagebied Solo Khumbu. Hij woont in Londen.
De Nanga Parbat in Kashmir: zeker niet de hoogste berg van de wereld, maar wel een van de gevaarlijkste. In 1934 kwam een Duitse expeditie van zestien man vast te zitten tijdens een hevige storm. De overlevingsstrijd die volgde betekende een keerpunt in de rol die sherpa’s vervulden bij klimexpedities. Ze evolueerden van angstige dragers van rijke heren in onverschrokken bergbeklimmers die een belangrijke functie vervullen.
Sherpa’s begint met de geschiedenis van de sherpa’s voorafgaande aan de Duitse expeditie. Daarna volgt de huiveringwekkende reconstructie van een bijzondere beklimming. Jonathan Neale beschrijft de gedragingen van de expeditieleden en de sherpa’s, en welke uitwerking dat tijdens de noodlottige gebeurtenissen had. Het verhaal houdt niet op met het einde van de beklimming maar volgt ook het leven van de sherpa’s tot 1953 en de beklimming van Mount Everest.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »