Tot hier heeft de Heer ons geholpen - Over Godsbeelden En Goed Gedrag

Artikelnummer: 9116B0727
Aantal: 1

Auteur: Herman Vuijsje, uitgever: Contact
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 271 pagina's | 9789025423551 | Afmeting: 23,1 x 15,2 x 2,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het gaat niet goed met God in West-Europa. Nederland telt nu al meer mensen die in 'Iets' zeggen te geloven dan in God. Wat betekent dat voor de morele opvattingen die het christendom ons heeft bijgebracht? Kunnen we ons iets voorstellen bij een 'Ietsbeeld' dat het oude Godsbeeld vervangt? En hoe werkt dat dan door in de rol van religie als leidraad voor geweten en moraal?
Door dit soort vragen is Herman Vuijsje gefascineerd. Zelf mist hij iedere antenne voor het bovennatuurlijke, maar dat staat zijn diepe belangstelling voor religieuze beelden en motieven niet in de weg. TOT HIER HEEFT DE HEER ONS GEHOLPEN is een beknopte geschiedenis van onze verhouding tot godsdienst en moraal, maar ook een speurtocht naar nieuwe beelden van God, de bovennatuurlijke wereld en ons eigen hiernamaals. Eén vraag staat daarbij voorop: wat hebben we aan die beelden voor ons goede gedrag?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »