Verloren taal - een zoektocht naar mijn familie

Artikelnummer: 9116B0977
Aantal: 1

Auteur: Bronja Prazdny, uitgever: Nieuw Amsterdam
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 288 pagina's | 9789046819944 | Afmeting: 21,1 x 13,6 x 2,3 cm

Tweedehands: Goed
Als nieuw, met een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving

Bronja Prazdny is het kind van vluchtelingen. Haar vader en moeder verlieten hun geboorteland Tsjechoslowakije eind jaren zestig en ontmoetten elkaar in Bilthoven op een cursus Nederlands voor anderstaligen. Ook haar grootouders ontvluchtten Tsjechoslowakije: eerst samen voor de nazi's, na de oorlog vluchtte haar opa opnieuw, nu voor de communisten. Bronja is geboren in Nederland, maar dat al dat vluchten zijn sporen nalaat, is evident. Ze voelt zich anders, ze ziet er anders uit. Ze vermoedt dat dit ook te maken heeft met het feit dat ze joods is - maar eigenlijk weet ze helemaal niets van het Jodendom, net zoals zij amper iets weet over haar familie.

In Verloren taal gaat Bronja naar hen op zoek, in Engeland, Israël, Tsjechië en Amerika. Het is een beeldende geschiedenis van een onthechte familie en een ontroerend onderzoek naar wat identiteit eigenlijk is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »