Een psychotherapeutische praktijk in 7 premissen en 77 portretten

Artikelnummer: 9116B1164
Aantal: 1

Auteur: Mark Kinet, uitgever: Gompel&Svacina Bvba
Paperback, druk 2018 | Nederlands | 230 pagina's | 9789463710176 | Afmeting: 24 x 16 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, met op 12 (van de 230) pagina's is een zinsdeel of woordje onderstreept of een aanduiding in de kantlijn geplaatst. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In de reeks Psychoanalytisch Actueel passeren thema’s de revue die telkens vanuit diverse settingen en theoretische invalshoeken worden belicht. De bedoeling is de psychoanalyse in haar hedendaagse gedaante te laten zien.
Dit nummer 26 is een klinisch boek, waarin vakjargon zoveel mogelijk wordt vermeden en waarin abstractie ontbreekt. Het is nu de patiënt die zijn boekje open doet om samen met hem te lezen en te interpreteren wat zowel op als tussen de lijnen geschreven staat. De therapeut schort daarbij zijn weten op en houdt zich op een slimme manier van de domme. Een eerste luik bevat 7 premissen die de grondslag vormen voor de praktijkvoering. Een tweede presenteert deze praktijk in 77 portretten en wil vooral het psychoanalytische bereik binnen een psychiatrische praktijk aantonen.
De portretten zijn illustratief voor het naturalisme en de complexiteit van een kliniek, waar realisme op idealisme primeert. In een spielerei bewegen ze zich tussen radiografie en biografie. Ze willen zichtbaar maken wat onzichtbaar is en de voor het gemoedsleven bepalende invloed van een immer evoluerende historiek schetsen.
Mark Kinet is psychiater, hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel en bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Hij schreef en (co)redigeerde tot dusver meer dan twintig boeken. www.markkinet.be
ISBN: 9789463710176

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »